Tuesday, August 24, 2010

Bangang repot polis

Laporan polis terhadap Nurul Izzah

Mohd. Zahid Md. Arip menunjukkan laporan polis tentang kenyataan Nurul Izzah yang salah terhadap aset Tentera Laut Diraja Malaysia di Balai Polis Tun H. S. Lee, Kuala Lumpur, semalam.


KUALA LUMPUR 23 Ogos - Bekas Naib Ketua Angkatan Muda Keadilan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd. Zahid Md. Arip hari ini membuat laporan polis terhadap Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berhubung kenyataannya yang memperlekehkan kemampuan pasukan keselamatan negara dan kerajaan Malaysia kepada media asing baru-baru ini.
Laporan tersebut dibuat di Balai Polis Tun H.S Lee di sini pada pukul 12.30 tengah hari.
Mohd. Zahid ketika ditemui pemberita selepas itu berkata, Nurul Izzah dalam wawancara bersama akhbar Harian Kompas di Indonesia pada 4 Ogos lalu telah mempertikaikan kemampuan operasi kapal selam pertama negara, KD Tunku Abdul Rahman.
Katanya, selain itu, Nurul Izzah juga turut melakukan pembohongan besar tentang Dasar Ekonomi Baru (DEB) dengan mempersendakan pelan ekonomi yang telah membangunkan negara selama ini.
Sehubungan itu, kata Mohd.Zahid, pihaknya meminta polis menyiasat tindakan Nurul Izzah yang tergamak 'melacurkan' keselamatan negara demi meraih simpati politik untuk kepentingan keluarganya.
"Ia memberi gambaran buruk dan menjejaskan imej Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM). Seperti yang telah dimaklumkan media tempatan kapal selam dimiliki negara itu telah melakukan beberapa siri ujian termasuk mengebom dan ia berjalan lancar.
"Dengan pembohongan yang telah dilakukan Nurul Izzah kita bimbang pihak luar cuba menyerang negara dan merosakkan keselamatan negara.
"Dengan tindakan tersebut saya tidak nampak semangat patriotik dalam diri Nurul Izzah sebagai ahli parlimen yang perlu memperjuangkan hak rakyat dan negara," ujarnya.

No comments:

Post a Comment